Újra kinyitjuk a világot a rászoruló gyerekek számára

Újra kinyitjuk a világot a rászoruló gyerekek számára

Művelődési Házunk és a Szent Ferenc Karitász Csoport összesen 30 budakalászi rászoruló gyermeket hív meg idén is a Faluház nyári táboraiba. A résztvevő csemeték általános iskolába járnak, ennél kisebbeket még nem szívesen engednek el a szülők, a nagyobbak pedig már általában túlkorosnak érzik magukat a napközis jellegű táborokhoz. A szervezők segítőkészen válaszoltak a kérdéseinkre azzal kapcsolatban, hogy melyik turnust kiknek ajánlják. A felhozatal igen sokszínű. Hétféle tábor 11 turnusa közül választhattak a családok, ezek a Gyerkőckaland Élménytábor, a Nyári Kalandtábor, a Lego Tábor, a Szövő Tábor, a Divat Tábor, a Kids Mozgástábor és Gólyafészek Alkotótábor voltak.
Volt olyan család, amely kitörő örömmel fogadta a hírt, volt, ahol meglepődtek, mert még sosem táboroztak. Néhányan bár korábban nem éltek a lehetőséggel, idén rögtön elfogadták: talán látták a tavalyi képeket?! Tavalyi résztvevő gyerektől hallottuk, hogy őt olyan élmények érték, aminek hatására a táborban jött rá, hogy mi szeretne lenni, ha nagy lesz. Hisszük, hogy megnyitja a világot a gyerekek előtt egy élményekben gazdag nyári hét, felkelti az érdeklődésüket, inspirálja őket, olykor egészen új utakon indítja el a diákokat.
A tábor díját a Faluház, a Budakalászi Karitász is állja, a Budakalászi Kuratórium pedig 450.000 Ft-tal támogatja! A szülők hozzájárulása jelképes.
Magay Judit és Telek Judit kötik össze a családokat a táborvezetőkkel.