Újra kinyitjuk a világot a rászoruló gyerekek számára

Újra kinyitjuk a világot a rászoruló gyerekek számára

Művelődési Házunk és a Szent Ferenc Karitász Csoport összesen 30 budakalászi rászoruló gyermeket hív meg idén is a Faluház nyári táboraiba. A résztvevő csemeték általános iskolába járnak, ennél kisebbeket még nem szívesen engednek el a szülők, a nagyobbak pedig már általában túlkorosnak érzik magukat a napközis jellegű táborokhoz. A szervezők segítőkészen válaszoltak a kérdéseinkre azzal kapcsolatban, hogy melyik turnust kiknek ajánlják. A felhozatal igen sokszínű. Hétféle tábor 11 turnusa közül választhattak a családok, ezek a Gyerkőckaland Élménytábor, a Nyári Kalandtábor, a Lego Tábor, a Szövő Tábor, a Divat Tábor, a Kids Mozgástábor és Gólyafészek Alkotótábor voltak.
Volt olyan család, amely kitörő örömmel fogadta a hírt, volt, ahol meglepődtek, mert még sosem táboroztak. Néhányan bár korábban nem éltek a lehetőséggel, idén rögtön elfogadták: talán látták a tavalyi képeket?! Tavalyi résztvevő gyerektől hallottuk, hogy őt olyan élmények érték, aminek hatására a táborban jött rá, hogy mi szeretne lenni, ha nagy lesz. Hisszük, hogy megnyitja a világot a gyerekek előtt egy élményekben gazdag nyári hét, felkelti az érdeklődésüket, inspirálja őket, olykor egészen új utakon indítja el a diákokat.
A tábor díját a Faluház, a Budakalászi Karitász is állja, a Budakalászi Kuratórium pedig 450.000 Ft-tal támogatja! A szülők hozzájárulása jelképes.
Magay Judit és Telek Judit kötik össze a családokat a táborvezetőkkel.

Tájékoztató az újranyitásról

A 194/2021. Korm.rendelet (IV. 26.) alapján a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár soron következő rendelkezésig – a rendeletben leírtakat figyelembe véve – az intézménybe történő belépést bizonyos feltételekhez köti. Intézményünknek ellenőrzési kötelezettséget is előír a rendelet, melynek betartását ellenőrzik, és a hiányosságokat szankcionálják, ezért a szabályok betartása minden látogatónk számára kötelező, ebben számítunk megértésükre és együttműködésükre.

A Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár 2021. május 10-én újra megnyit.
A csoportfoglalkozások, szakkörök a csoportvezetőkkel egyeztetve újra indulnak.
A Zeneiskola próbái újra megtarthatóak intézményünkben.
2021. május 10. napjától a rendelkezések hatályban állásáig intézményünk zárt térben és szabadtéren egyaránt csak jeggyel, regisztrációs jeggyel és beléptetéssel szervez bármilyen kulturális alkalmat. Emellett a jogszabályban előírt, megfelelő védelmi intézkedések betartásával.

A 23/2011. sz. jogszabály szerinti zenés, táncos rendezvény intézményünkben nem tartható. A családi esemény vagy a magánrendezvény – a házasságkötés és a temetés kivételével – abban az esetben tartható meg, ha azon az egy időben jelenlévők száma nem haladja meg a tíz főt.
Az intézménybe csak védett személyek és az általuk kísért kiskorú gyermekek léphetnek be. Ezt belépésükkor védettségi igazolványuk és valamely személyi okmányuk felmutatásával kell igazolniuk. Amennyiben a belépni szándékozó ezt nem teszi meg, nem léphet be, ha mégis belép, a beléptető személy köteles a rendőrséget értesíteni.
Kiskorúak esetében kísérő lehet a védettségi igazolvánnyal rendelkező pedagógus, szakkörvezető, csoportvezető.
 

Együttműködésüket megköszönve, várjuk Önöket szeretettel!

Benkó Attila

intézményvezető