Világszínvonalú koncertet hozott el nekünk a Sárik Trió

Világszínvonalú koncertet hozott el nekünk a Sárik Trió

Muzsikát kedvelő családok, jazz rajongó zenepedagógusok, kulturális programokra éhező vendégek töltötték meg szép számmal tegnap este a ház kertjét a felszalagozott fák alatt. Sokat kellett várni erre a pillanatra, hiszen a hosszúra nyúlt leállás után ez volt az első alkalom, hogy hasonló koncerten vehettünk részt.

“Varázslatos, lélekemelő, különleges kulturális élménnyel gazdagodhattunk a tegnap esti Mentáskert Szabadtéri Színpadot avató Sárik Péter Trió X Bartók koncertjét átélve. Oly hosszú idő után újra átélhettük a katarzist, amelyet a minőségi kulturális élmény adhat meg számunkra. A hangulatos kert, a zeneiskola pedagógusaival megerősödött közönség, a langy nyáresti időjárás remek atmoszférát teremtett. Felejthetetlen pillanatként élhettük meg, hogy az ég madarait képviselő feketerigó is aktív szereplőként, jellegzetes hangján válaszolgatott a színpadról kiinduló dallamokra, mintegy zenei szivárványként, pillanatnyi könnyed csodát varázsolva a szívünkbe. A művészeket a váratlan kis énekes feltűnése, a közönség aktív közreműködése szemmel láthatóan inspirálta, a hangulat már-már könnyűzenei koncerteket idézett meg. A második ráadásként a közönséggel együtt énekelt Örömóda dallamait hallgatva, Bartókot és Beethovent véltük felfedezni, ahogyan elismerő mosollyal nyugtázzák e csodás este lezárását.” – értékelte az eseményt Benkó Attila intézményvezető.

Köszönjük a részvételt!

 

 

 

 

Tájékoztató az újranyitásról

A 194/2021. Korm.rendelet (IV. 26.) alapján a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár soron következő rendelkezésig – a rendeletben leírtakat figyelembe véve – az intézménybe történő belépést bizonyos feltételekhez köti. Intézményünknek ellenőrzési kötelezettséget is előír a rendelet, melynek betartását ellenőrzik, és a hiányosságokat szankcionálják, ezért a szabályok betartása minden látogatónk számára kötelező, ebben számítunk megértésükre és együttműködésükre.

A Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár 2021. május 10-én újra megnyit.
A csoportfoglalkozások, szakkörök a csoportvezetőkkel egyeztetve újra indulnak.
A Zeneiskola próbái újra megtarthatóak intézményünkben.
2021. május 10. napjától a rendelkezések hatályban állásáig intézményünk zárt térben és szabadtéren egyaránt csak jeggyel, regisztrációs jeggyel és beléptetéssel szervez bármilyen kulturális alkalmat. Emellett a jogszabályban előírt, megfelelő védelmi intézkedések betartásával.

A 23/2011. sz. jogszabály szerinti zenés, táncos rendezvény intézményünkben nem tartható. A családi esemény vagy a magánrendezvény – a házasságkötés és a temetés kivételével – abban az esetben tartható meg, ha azon az egy időben jelenlévők száma nem haladja meg a tíz főt.
Az intézménybe csak védett személyek és az általuk kísért kiskorú gyermekek léphetnek be. Ezt belépésükkor védettségi igazolványuk és valamely személyi okmányuk felmutatásával kell igazolniuk. Amennyiben a belépni szándékozó ezt nem teszi meg, nem léphet be, ha mégis belép, a beléptető személy köteles a rendőrséget értesíteni.
Kiskorúak esetében kísérő lehet a védettségi igazolvánnyal rendelkező pedagógus, szakkörvezető, csoportvezető.
 

Együttműködésüket megköszönve, várjuk Önöket szeretettel!

Benkó Attila

intézményvezető