Zeneiskolai felvételi

Zeneiskolai felvételi

Az 1997-ben alapított iskola Budakalász tradicionális művészetoktatási intézménye, ahol a zenei képzés népzene és klasszikus zene műfajban folyik. Jelenleg 11 tanszakon, 17 klasszikus és 9 népi hangszer oktatása zajlik, ezeket egészítik ki a csoportos elméleti és gyakorlati tárgyak, foglalkozások. Városunk sajátos zenei hagyományainak továbbéltetése egyedi arculatot ad iskolánknak. A magyar, szerb és német népszokásokhoz kapcsolódva, a népzenei mellett a klasszikus zenei tradícióra támaszkodva alakították ki pedagógusaink a nevelési-oktatási programot.Ennek  fő célkitűzései a zeneoktatáson túl: a személyiségfejlesztés, közösségépítés, a kamarazenélés, valamint a klasszikus- és népzene egymást gazdagító, organikus kapcsolatának kihangsúlyozása és megélése. A kisgyermekkori zenei nevelésben alkalmazzák az egykori Kodály-tanítvány, Kokas Klára zenepedagógus módszerét, illetve az országban egyedülálló, összművészeten alapuló, képességfejlesztő ReikArt® módszert.

Idén a zeneiskolai felvételit a 2021/2022-es tanévre június 10-én és 11-én (csütörtök és péntek) 15:00-19:00 óráig tartjuk.

Kedvcsináló néhány választható szakunkhoz:

HARMONIKA

RÉZFÚVÓS HANGSZEREK

CSEMBALÓ

HEGEDŰ

MAGÁNÉNEK

TAMBURÁK

TEKERŐ

NÉPI FURULYA

A jelentkezés módja:

Minden jelentkezőnek egy online jelentkezési adatlapot kell majd kitöltenie. Az űrlap erre a linkre kattintva érhető el.

A jelentkezés kizárólag ezen a felületen adható le! Az elektronikus űrlap ELŐZETES jelentkezésnek felel meg, így nem helyettesíti a felvételi meghallgatáson való személyes részvételt.

Az egészségügyi helyzetre való tekintettel és a várakozás elkerülése érdekében kérjük Önöket, hogy éljenek az időpontfoglalás lehetőségével. Időpontfoglalás az alábbi titkársági telefonszámon lehetséges: 06307147845

Kérdés esetén forduljanak hozzánk bizalommal a titkarsag@kami.hu e-mail címen vagy a 0626/343-418-as telefonszámon.

   

 

Tájékoztató az újranyitásról

A 194/2021. Korm.rendelet (IV. 26.) alapján a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár soron következő rendelkezésig – a rendeletben leírtakat figyelembe véve – az intézménybe történő belépést bizonyos feltételekhez köti. Intézményünknek ellenőrzési kötelezettséget is előír a rendelet, melynek betartását ellenőrzik, és a hiányosságokat szankcionálják, ezért a szabályok betartása minden látogatónk számára kötelező, ebben számítunk megértésükre és együttműködésükre.

A Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár 2021. május 10-én újra megnyit.
A csoportfoglalkozások, szakkörök a csoportvezetőkkel egyeztetve újra indulnak.
A Zeneiskola próbái újra megtarthatóak intézményünkben.
2021. május 10. napjától a rendelkezések hatályban állásáig intézményünk zárt térben és szabadtéren egyaránt csak jeggyel, regisztrációs jeggyel és beléptetéssel szervez bármilyen kulturális alkalmat. Emellett a jogszabályban előírt, megfelelő védelmi intézkedések betartásával.

A 23/2011. sz. jogszabály szerinti zenés, táncos rendezvény intézményünkben nem tartható. A családi esemény vagy a magánrendezvény – a házasságkötés és a temetés kivételével – abban az esetben tartható meg, ha azon az egy időben jelenlévők száma nem haladja meg a tíz főt.
Az intézménybe csak védett személyek és az általuk kísért kiskorú gyermekek léphetnek be. Ezt belépésükkor védettségi igazolványuk és valamely személyi okmányuk felmutatásával kell igazolniuk. Amennyiben a belépni szándékozó ezt nem teszi meg, nem léphet be, ha mégis belép, a beléptető személy köteles a rendőrséget értesíteni.
Kiskorúak esetében kísérő lehet a védettségi igazolvánnyal rendelkező pedagógus, szakkörvezető, csoportvezető.
 

Együttműködésüket megköszönve, várjuk Önöket szeretettel!

Benkó Attila

intézményvezető