Idén nyáron is vár a szövőtábor

Idén nyáron is vár a szövőtábor

Idén ötödik éve rendezzük meg a hagyományőrzés jegyében, számtalan kreatív kihívást kínáló szövőtáborunkat 2022. 07.11-15 között 8-16 óráig.

Eszközöket és alapanyagot biztosítunk, minden nap meleg ebédet adunk.

Részvételi díj: 32.000 Ft

Bemutatkozás:

Jó hangulatban, szabad levegőn, szép környezetben töltjük a vakációnk napjait az alkotás örömével ezen a héten. Szőni hívom az érdeklődőket, ez lesz a fő elfoglaltságunk. Az eddigi években a legkisebb résztvevőnk első osztályba indulása előtti nyáron jött hozzánk szőni, a legnagyobbak pedig gimnazista korosztályba tartoztak. E két szélső életkor közötti fiatalokat várok, fiúkat és lányokat egyaránt. Mindenkinek testre szabott nehézségi fokozattal lehet a tervezett saját tarisznya elkészítését kivitelezni. Aki volt már nálam, annak is tudok újat mutatni. Múlt évben sok kicsink volt, így a bábszövés lett népszerű. A tarisznyája emellett is mindenkinek elkészült, alkalmazkodom az igényekhez.
Aki szeret kézimunkázni és örömmel tölti el, hogy alkothat, annak jó szívvel ajánlom ezt a tábort. Ígérem, hogy az egy hét alatt mindenki kompletten elkészíti saját tarisznyáját, szövött pánttal. Csütörtökön már lehetséges, hogy tarisznyákkal a vállunkon megyünk délben ebédelni, ez mindennapi sétánk. Még sok-sok fonalas tevékenységgel tudok kedveskedni a tarisznya elkészülte után is. Nagy örömmel szoktunk barátság karkötőket szőni. Többen is elindultak egy úton, az itt szerzett tudásukkal év közben is szövögetnek és várják, hogy az újabb együtt töltött hét során tovább fejleszthessék tudásukat.

Én szőnyegszövő szakoktatóként dolgozom, így az év többi napján is fiatalokkal szövök, fonalat festek. Munkám közben nap mint nap megélem a szövés és az alkotás jótékony, fejlesztő hatását. Alapanyagunkat a magyarszéki kármelita nővérektől szerzem be, akik racka juhaik gyapját saját kezűleg mossák és fonatják meg.

Hunyady Lászlóné Ildikó

szövőoktató

+36 20 387 3462

Regisztráció: ITT