Kós Pódium

Kós Pódium

Változatos színházi kínálat

Újabb irányban bővítettük kulturális kínálatunkat. Irodalmi estek már régóta szerepeltek a repertoárunkban, amelyek közül néhány már kisebb előadóestnek is beillett, a színházi élmény irányába mutatott. Úgy gondoltuk, hogy megpróbálunk kiváló színpad- és fénytechnikai adottságaink között is színvonalasan megvalósítható produkciókat elhozni a helyi közönség számára. Több színművészeti vállalkozással is jó kapcsolatot alakítottunk ki, közülük a Nézőművészeti Kft. és az Orlai Produkciós Iroda már több előadással is megörvendeztetett minket. Műfaji sokféleségre törekszünk: a klasszikus vígjátéktól (Bubus) a groteszken (A fajok eredete) és komoly darabokon át (Gyógyír északi szélre) a zenés estekig (Hernádi Judit, Berecz András) széles a paletta.

Előadásaink egytől egyig teltházasak. A közönség értékeli a magas színvonalú színházi élményt, az ismert színészek kiváló alakításait. Vonzerőt jelent az is, hogy ezért az élményért nem kell Budapestre utazni, így sok időt, pénzt és parkolás miatti idegeskedést spórolhatunk. Jegyáraink is barátságosabbak a fővárosinál, hiszen az adott produkció árától függően a lehető legalacsonyabb árfekvésre törekszünk.

Ősztől újra induló konkrét programokért kérjük kövesse nyomon eseménynaptárunkat!

Tájékoztató az újranyitásról

A 194/2021. Korm.rendelet (IV. 26.) alapján a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár soron következő rendelkezésig – a rendeletben leírtakat figyelembe véve – az intézménybe történő belépést bizonyos feltételekhez köti. Intézményünknek ellenőrzési kötelezettséget is előír a rendelet, melynek betartását ellenőrzik, és a hiányosságokat szankcionálják, ezért a szabályok betartása minden látogatónk számára kötelező, ebben számítunk megértésükre és együttműködésükre.

A Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár 2021. május 10-én újra megnyit.
A csoportfoglalkozások, szakkörök a csoportvezetőkkel egyeztetve újra indulnak.
A Zeneiskola próbái újra megtarthatóak intézményünkben.
2021. május 10. napjától a rendelkezések hatályban állásáig intézményünk zárt térben és szabadtéren egyaránt csak jeggyel, regisztrációs jeggyel és beléptetéssel szervez bármilyen kulturális alkalmat. Emellett a jogszabályban előírt, megfelelő védelmi intézkedések betartásával.

A 23/2011. sz. jogszabály szerinti zenés, táncos rendezvény intézményünkben nem tartható. A családi esemény vagy a magánrendezvény – a házasságkötés és a temetés kivételével – abban az esetben tartható meg, ha azon az egy időben jelenlévők száma nem haladja meg a tíz főt.
Az intézménybe csak védett személyek és az általuk kísért kiskorú gyermekek léphetnek be. Ezt belépésükkor védettségi igazolványuk és valamely személyi okmányuk felmutatásával kell igazolniuk. Amennyiben a belépni szándékozó ezt nem teszi meg, nem léphet be, ha mégis belép, a beléptető személy köteles a rendőrséget értesíteni.
Kiskorúak esetében kísérő lehet a védettségi igazolvánnyal rendelkező pedagógus, szakkörvezető, csoportvezető.
 

Együttműködésüket megköszönve, várjuk Önöket szeretettel!

Benkó Attila

intézményvezető