Vedd Együtt közösségi vásár

Vedd Együtt közösségi vásár

A kezdeményezés a közösségi összefogást támogatja, megkönnyíti a közösségi vásárok szervezését, közvetlenül összeköti a termelőket a vásárlói közösséggel.

Ami motiválja a szervezőket:

  • Hisszük, hogy a világ változtatásra szorul, hisszük, hogy a világ emberségesebbé tehető, és ehhez a változtatáshoz mi is hozzá tudunk tenni.
  • Hisszük, hogy a gazdaság lehet a 99%-ért, és nem csak a kiváltságos 1%-ért.*
  • Hisszük, hogy a gazdaság működését jelentős mértékben a fogyasztás határozza meg, ezen belül is elsősorban az én személyes fogyasztói döntésem.
  • Hisszük, hogy az embereket nem befolyásolni kell, hogy minél többet fogyasszanak, hanem segíteni, hogy a környezetért felelősséget vállalva tudják megvenni, amire valóban szükségük van.
  • Hisszük, hogy az emberek természetes közege a közösség.
  • Hisszük, hogy a közösségi összefogás megjelenhet a mindennapi vásárlásokban is, amiből mind az egyén, mind a közösség profitálhat.
  • Hisszük, hogy a változtatást csak a közösségi összefogással érhetjük el, de az összefogással elérhetjük.
  • Hisszük, hogy a változtatás alapja a teremtett világ iránti tisztelet.

Az előzetesen megrendelt áruk átvételére szombatonként van lehetőség 10-11 óra között a Ház udvarán.

Előrendelés regisztrációt követően: veddegyutt.hu

Tájékoztató az újranyitásról

A 194/2021. Korm.rendelet (IV. 26.) alapján a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár soron következő rendelkezésig – a rendeletben leírtakat figyelembe véve – az intézménybe történő belépést bizonyos feltételekhez köti. Intézményünknek ellenőrzési kötelezettséget is előír a rendelet, melynek betartását ellenőrzik, és a hiányosságokat szankcionálják, ezért a szabályok betartása minden látogatónk számára kötelező, ebben számítunk megértésükre és együttműködésükre.

A Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár 2021. május 10-én újra megnyit.
A csoportfoglalkozások, szakkörök a csoportvezetőkkel egyeztetve újra indulnak.
A Zeneiskola próbái újra megtarthatóak intézményünkben.
2021. május 10. napjától a rendelkezések hatályban állásáig intézményünk zárt térben és szabadtéren egyaránt csak jeggyel, regisztrációs jeggyel és beléptetéssel szervez bármilyen kulturális alkalmat. Emellett a jogszabályban előírt, megfelelő védelmi intézkedések betartásával.

A 23/2011. sz. jogszabály szerinti zenés, táncos rendezvény intézményünkben nem tartható. A családi esemény vagy a magánrendezvény – a házasságkötés és a temetés kivételével – abban az esetben tartható meg, ha azon az egy időben jelenlévők száma nem haladja meg a tíz főt.
Az intézménybe csak védett személyek és az általuk kísért kiskorú gyermekek léphetnek be. Ezt belépésükkor védettségi igazolványuk és valamely személyi okmányuk felmutatásával kell igazolniuk. Amennyiben a belépni szándékozó ezt nem teszi meg, nem léphet be, ha mégis belép, a beléptető személy köteles a rendőrséget értesíteni.
Kiskorúak esetében kísérő lehet a védettségi igazolvánnyal rendelkező pedagógus, szakkörvezető, csoportvezető.
 

Együttműködésüket megköszönve, várjuk Önöket szeretettel!

Benkó Attila

intézményvezető