A Boldogító IGEN – fotókiállítás megnyitó

Loading Események
  • Ez az esemény elmúlt.

A Boldogító IGEN – fotókiállítás megnyitó

Szabó Zoltán fotókiállítása megtekinthető februárban a Házasság Hete programsorozat részeként a kávézóban.

Ha el tudod mondani szavakkal, a készülődés kettős arcát, az eskü előtti csöndet benned és kinn, az “Igen” tisztaságát, a ragaszkodó-elengedő ölelést, az ünnep gyermeki örömét, a színek pazar táncát, az este fénypontját, meg a násznép becsavarodását – ha mindezt el tudod mondani szavakkal, a képek fölöslegesek.

A kiállítást megnyitja Benkó Attila intézményvezetőnk.

Zenei betét:

Rubinstein Melódiáját, valamint az Óz a nagy varázsló című musicalből az Over the rainbow című művet előadják a Kalász Alapfokú Művészeti Iskola zenepedagógusai, Hidasi Orsolya csellón, és Meyer Albert gitáron.

Bemutatkozás:

“Esküvőfotós munkáimat a kiforrott fotózsurnalista stílus jellemzi. Képeimből igyekszem kerek történetet gyúrni, riportfotóval, emberábrázolással, tájképezéssel. Az utómunkámban nincs hókusz-pókusz, hiteles, valódi képeket adok, amiken inkább az érzelmek és a fontos pillanatok, mint az utólag hozzáadott effektek a főszereplők.

LIGHT STORY – esetem a fotográfiával

A mi románcunk nem volt szerelem első látásra.

Pedig az egyetemi nyári szüneteket rendre egymás (úti)társaságában töltöttük, Ázsiát járva a hátizsákba mindannyiszor beleszuszakoltam a kamerát is. Hosszúra nyúlt ismerkedésünknek egzotikus díszletei voltak: a Csoma-járta Himalája az Indussal, a néma Takla-Makán, az Ezeregy éjszaka Perzsiája, később vadkeleten a Bajkál. Csak idő kérdése volt – egymásba habarodtunk.

Idilli évek következtek, a sokadik szibériai útról már kiállításra rúgó anyaggal és érlelődő elhatározással tértem vissza. Diplomaosztóm másnapján szakítottam is a közgazdászsággal, úgy éreztem, a fotográfiával sokkal inkább összeillünk. Az eljegyzésre már Guatemalában a maja indiánok körében került sor, nyakig merítkeztem a tobzódó színekben és csak nőttön-nőtt bennem a rajongás.

A kézenfekvő folytatás sem maradt el. Tudom, nem a papír a fontos, de frigyünket hivatalosan a Magyar Fotóművészek Szövetsége és a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete jegyezte be. Ezúttal az alkalomhoz illő diszkrét fekete-fehéret öltöttünk és utána nászútjainkon, Kis-Tibetben sem éreztük a színek hiányát.

A fotográfiával végérvényesen elválaszthatatlanok lettünk. Románcunk eddigi huszonöt évének gyümölcse is lett: félszáz kiállítás, időtálló képeskönyvek, nívós sajtófotó díjak, a Pillanart Esküvőfotós Szövetség megalapítása és majd’ kétszáz esküvő fotókkal elmesélt története. Manapság az élet a Kincseskamera útjain kanyargózik velünk tovább és a díszletekre most sem lehet panasz! ”

forrás: szemtanu.com

Legyen Ön is a vendégünk! Koccintsunk egy pohár pezsgővel!

Bővebben:

https://hazassaghete.hu/

 

 

2022. február 03.

Részletek

Dátum: 2022. 02. 03.
Időpont: 18:00 - 18:30

Kerekesszékkel megközelíthető program Gyermekbarát program

Helyszín

Kávézó

Szentendrei út 9.
Budakalász, 2011

Megnyitás Google Térképen