Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák

Loading Események
  • Ez az esemény elmúlt.

Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák

Új időpontban! (a betegség miatt elmaradt koncert pótlása)

Az 1-ső Pesti Rackák zenekar műsorában összeolvad a magyar kultúra és a rock’n’roll forradalom szeretete. Így fér össze egy kalotaszegi hajnali Petőfi Sándor és Gérecz Attila verseivel éppúgy, mint Jimi Hendrix zenéjével. Alapvetően fúziós zenéjükben fontos szerepet tölt be a magyar népzene, a rhytm & blues, a funky, a reggae, a hip-hop és a groove elemek mellett. Rendkívül energikus produkciójuk mosolya bearanyozza a velük töltött tartalmas, információban és humorban gazdag estét.

***

A műsorukban elhangzó Petőfi-dalok lényegét talán Lackfi János költő fogalmazta meg a legpontosabban: „A Petőfi-ipar évtizedek óta szállítja a lakodalmassá szelídített nótákat. Most viszont hála Ferenczi Györgynek és társainak, itt dübörög az igazi, az irgalmatlan, a megalkuvást nem ismerő, bluesos-rockos, kőkemény Sándor. Magyartanárok, magyarok, tanárok és nem tanárok, figyelem!”

A zenekar az Egyesült Államokban felvett új lemezének anyagát mutatja be ezen az estén, illetve régi slágerekkel is készül. Ferenczy Györgyöt a televíziónézők a Dal zsűrijéből is ismerhetik.

Jegyek kaphatók ITT és az esemény előtt a helyszínen a befogadóképesség erejéig.

 

2023. január 13.

Részletek

Dátum: 2023. 01. 13.
Időpont: 20:00 - 21:30

Kerekesszékkel megközelíthető program Gyermekbarát program

Helyszín

Bálterem

Szentendrei út 9.
Budakalász, Pest

Megnyitás Google Térképen