Egymilliós támogatást nyert a Faluház

Egymilliós támogatást nyert a Faluház

Nagy örömünkre szolgál, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium a maximálisan adható egymillió forintos összeggel támogatta a Faluház Autómentes Napok programját. A pályázaton elnyert összeg mértéke a pályázat kiírása alapján lehetővé tette, hogy egy héten keresztül minden nap egy-egy eseménnyel részesei lehettünk az Európai Mobilitási Hét rendezvénysorozatnak. A programot a társadalom környezettudatosságának erősítésére Európa országaiban minden évben megszervezik, amelyhez Magyarország idén tizennyolcadik alkalommal csatlakozott.

Az elmúlt hét során a rendezvény nyújtotta lehetőséggel élve minden nap felhívhattuk a figyelmet a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti, baleseti problémákra és a közlekedési mód felelősségteljes megválasztásának fontosságára.

A program keretében a városban működő gyalogbusz gyerekcsoport számára reggeli meglepetéssel készültünk. Érdeklődőinknek biciklis szervízbemutatót szerveztünk, majd este koncerten vehettek részt vendégeink, ahol vendégfellépőink közt köszönthettük a Jóvilágvan zenekar mellett Takáts Esztert és Müller Pétert a Sziámiból. Hétvégi geológus vezette kirándulásunkon a Pilisi táj őszi szépségeiben gyönyörködhettek túrázóink.  Örömmel tapasztaltuk azt is, hogy a vasárnap 18. alkalommal megrendezett Tour De Kalász kerékpárversenyünkön 414 fő vett részt. Nekünk szervezőknek különösen jóleső érzés volt a szépszámú gyermek és család részvétele az eseményen. A sportos rendezvények még ekkor sem értek véget, hiszen a hét elején aszfaltrajz- és futóversenyre, valamint ügyességi játékokra hívtuk az óvodás és iskolás csoportokat a Mályva utcában és a Vasút- soron. A település nevelési – oktatási intézményei előtt ajándékot osztottunk azoknak, akik környezetbarát módon érkeztek az iskolába vagy óvodába. Az Autómentes Napok lezárásaként a munkába kerékpárral indulókat a Petőfi téren reggelivel vártuk.

Köszönjük mindenkinek az aktív részvételt! Találkozzunk az Őszi Tófutáson!